Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Δημιουργήθηκαν νέοι κανόνες για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης ΔΕΔ-Μ.

New rules to speed up TEN-T completion formed | RailFreight.comΝέοι κανόνες για να απλοποιηθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τις υποδομές θα επιταχύνουν την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο επετεύχθη προσωρινή συμφωνία για την τυποποίηση αυτών των κανόνων. 


Η Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς, την ψηφιοποίηση των μεταφορών και τη μετάβαση σε μια καθαρότερη κινητικότητα. Οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν τις διοικητικές διαδικασίες για την υποδομή πιο αποτελεσματικές και διαφανείς και θα ωφελήσουν τον τομέα των μεταφορών κατά την ανάκαμψή του. "

Τι σημαίνει

Τα νέα μέτρα θα απλοποιήσουν τους κανόνες και τις διαδικασίες για τις αρχές και τους υπευθύνους έργων. Θα διευκολύνουν τη χορήγηση αδειών, τις δημόσιες συμβάσεις και άλλες διοικητικές διαδικασίες για έργα υποδομής και θα βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών σε διασυνοριακά έργα, επίσης για την επίτευξη άλλων στόχων της ΕΕ, όπως η προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει ιδιαίτερα την απόφαση. Παρουσίασε την αρχική του πρόταση τον Μάιο του 2018 στο πλαίσιο του πακέτου κινητικότητας III. Η προσωρινή συμφωνία πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο προτού τεθεί σε ισχύ.

Majorie van Leijen

railfreight.com