Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Καβάλα –Λάρισα σχολιάζουν το… γίγνεσθαι στο σιδηρόδρομο.

Καβάλα 

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης συμφωνεί με την πρωτοβουλία και πρόταση του ΤΕΕ ΑΜ, τη σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας- Δράμας με προαστιακό σιδηρόδρομο. Ο οποίος θα χαραχθεί και θα κατασκευαστεί παράλληλα με τον καινούργιο δρόμο ανάμεσα στις δύο πόλεις. Σχετική δήλωση ο Δήμαρχος έκανε την Παρασκευή στο ράδιο Πρωινή. «Είναι μια πολύ καλή πρόταση» είπε χαρακτηριστικά.
Επειδή με την ίδια πρόταση φέρεται να συμφωνεί και ο Δήμαρχος της Δράμας, ίσως με αυτόν τον τρόπο αποδυναμωθεί η στήριξη από τους φορείς της Δράμας της γνωστής πρότασης που διατύπωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας. Ο κ. Κατσιμίγας υποστηρίζει μια καινούργια (χάραξη) σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Δράμα- Καβάλα.

Μικρά πρωινά.
proininews.gr

Λάρισα

Αλλού, αλλιώς

- ΤΟ σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή της Πάτρας παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής...
Ο Λαρισαίος διάβαζε χθες φωναχτά την εφημερίδα στην παρέα.
-... με τη μερική υπογειοποίηση, σε μήκος άνω των 5 χιλιομέτρων και τις αναπλάσεις που θα γίνουν απελευθερώνονται χώροι και η Πάτρα αποδίδεται ξανά στους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά η όχληση από το τρένο ενώ θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου...

-ΤΙ τον ένοιαζε για την Πάτρα; Μα για τη Λάρισα ενδιαφερόταν που δεν κινείται τίποτε αντιστοίχως, που η υπογειοποίηση των γραμμών θεωρείται πολύ ακριβό έργο κι ας είναι αυτές πολύ πιο κρίσιμες στο δίκτυο του ΟΣΕ που διασχίζει τη χώρα, από εκείνες των Πατρών που όσο να ‘ναι τυγχάνουν ολίγον περιθωριακές, ως δίκτυο τοπικού βασικά ενδιαφέροντος.
- Κύριοι, μία λύση υπάρχει και γι’ αυτό το πρόβλημα.
Το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Λάρισα θα προκύψει εάν αυτή μεταφερθεί στην Πελοπόννησο.
Ζ.

Ψιθυριστά
eleftheria.gr