Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Εκτός ΟΣΕ λόγω τριβών ο Κώστας Σπηλιόπουλος - Αιφνιδιαστική εξέλιξη.

Την Κυριακή μίλησε στην «Π» για τη νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα, χωρίς να εμφανίζεται κάποια ένδειξη νέφωσης. Την Τρίτη ο Κώστας Σπηλιόπουλος βρέθηκε σε συνθήκη παραίτησης από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων, κάτι που θα επισημοποιηθεί σήμερα.

Ο ίδιος, σε επαφή που είχε με την «Π» χθες βραδυ, επιβεβαίωσε την πληροφορία περί παραίτησής του, από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ και άφησε τις λεπτομέρειες, σε επιστολή που όπως είπε, θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα όμως με κεντρικές πηγές, χθες δεν είχαμε μία παραίτηση, αλλά δύο. Πριν από τον κ. Σπηλιόπουλο, κλήθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, από τον οποίο ουσιαστικά ζητήθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του.
Ακολούθησε συνάντηση του υπουργού με τον αχαιό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, η οποία- σύμφωνα με πληροφορίες- κράτησε πολύ λίγο, που σημαίνει ότι δεν υπήρξαν περιθώρια διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο.
Το κλίμα αυτό, λένε άνθρωποι του φορέα, δεν παραπέμπει σε ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά σοβεί κάτι βαθύτερο.
Τι έχει συμβεί; Υπηρεσιακές πηγές μιλούσαν για εσωτερικές τριβές μεταξύ ηγεσίας του Οργανισμού και στελέχους του ΔΣ, τον Πατρινό Γεράσιμο Κατσιγιάννη. Κατά τις ίδιες πηγές, το ζήτημα μπορεί να συνδέεται με επιλογές του ΔΣ που προκάλεσαν διαφωνίες και ενστάσεις.
Κατά άλλες πληροφορίες, ο κ. Σπηλιόπουλος, φέρεται να πέρασε την πόρτα και του Μεγάρου Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες, πριν τη συνάντηση και με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.
Πάντως, πηγές της «Π» αναφέρουν ότι, μεταξύ του Κώστα Σπηλιόπουλου και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας, από την πρώτη ημέρα τοποθέτησης του αχαιού πολιτικού στη θέση αυτή.
Πάντως, αυτό το χάσμα, δεν φαίνεται να συνδέεται με το θέμα της χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, αφού ο κ. Σπηλιόπουλος, ανοικτά είχε υιοθετήσει και στήριζε την θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, θυσιάζοντας ακόμα και πολιτικά ερίσματα που έχει στην περιοχή.
Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος ήταν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και η τοποθέτησή του πέρυσι στον ΟΣΕ, οδήγησε σε διαγραφή του από το κόμμα. Είχαν προηγηθεί οι περιφερειακές εκλογές του 2019, όπου είχε κατέλθει ως επικεφαλής δικού του συνδυασμού, κόντρα στο συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, που είχε την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.
Η εκλογική ήττα του Απ. Κατσιφάρα, είχε αποδοθεί κατά ένα μέρος και στην υποψηφιότητα Σπηλιόπουλου, καθώς κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν σε συνεννόηση με τη ΝΔ και γι΄ αυτό «επιβραβεύτηκε» από το κυβερνών κόμμα με την τοποθέτησή του στον ΟΣΕ.

ΤΩΝ Κ. ΜΑΓΝΗ- Σ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
pelop.gr