Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τα τρένα θα ταξιδεύουν μεταξύ μεγάλων γερμανικών πόλεων κάθε 30 λεπτά.


Από τον προσεχή Δεκέμβριο, η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) σχεδιάζει να συνδέει μερικές μεγάλες γερμανικές πόλεις κάθε 30 λεπτά.

Θα είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να ταξιδεύουμε μεταξύ Βερολίνου και Αμβούργου δύο φορές την ώρα, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σέιερ, της κεντρικής δεξιάς CSU, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Πρόσθετες διαδρομές εξακολουθούν να προγραμματίζονται και θα εμφανίζονται στο επόμενο χρονοδιάγραμμα τρένων της DB, που θα τεθεί σε ισχύ στις 14 Δεκεμβρίου.

Οι νέες διαδρομές αποτελούν μέρος του Deutschlandtakt , ή ένα σχέδιο για να γίνουν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στη Γερμανία πιο αξιόπιστες και ακριβείς, και να μειωθούν οι χρόνοι ταξιδιού.
Ο πελάτης θα το αισθανθεί μέσω του Deutschlandtakt , για το οποίο μιλάμε εδώ και χρόνια και το οποίο ξεκινάμε τώρα", δήλωσε ο Scheuer.
Στο πλαίσιο του σχεδίου, θα είναι δυνατή η εύρεση συνδέσεων δύο ωρών ανά ώρα μεταξύ μεγάλων πόλεων όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, το Μόναχο ή η Φρανκφούρτη. 
Αυτά τα μεταβαλλόμενα τρένα μπορούν στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε περιφερειακό τρένο εντός 15 λεπτών, το οποίο στη συνέχεια θα τα μεταφέρει σε μικρότερους προορισμούς της πόλης.

thelocal.de

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης