Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Θέμα ημερών η επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο.


Η μετρική γραμμή τελεί σε αναστολή δρομολογίων εδώ και μια δεκαετία. Έτοιμος ο ΟΣΕ να προχωρήσει στην ανάταξή της.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επισήμως η επανενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο:

«Ο ΟΣΕ είναι απολύτως έτοιμος να ανακοινώσουμε επισήμως, μέσα στις επόμενες ημέρες, την επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος μεθαύριο Πέμπτη 28 του μήνα συναντάται στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στελέχη του Οργανισμού.
Παράλληλα, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το χρησιδάνειο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Περιφέρειας για την παραχώρηση στην τελευταία της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπουν οι υπογραφές, πιθανόν και παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε η τροποποίηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.

anagnostis.org