Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Στην επικαιροποιημένη λίστα με τους ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνονται και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.


Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών, Σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων, Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών, περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη λίστα με τους ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης


Την επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης" και τονίζεται ότι "σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και υπογραμμίζεται ότι "καλύπτεται με αυτό τον τρόπο, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες".
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών, τονίζει πως "προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται.Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας".

kontranews.gr