Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Εργαζόμενοι στο μετρό: Να ληφθούν μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Αίτημα προς το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να δοθούν οδηγίες
Το Σωματείο Εργαζομένων στου μετρό ζητά να δοθούν οδηγίες στους ίδιους, όπως επίσης και στο επιβατικό κοινό για την προστασία από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα το Σωματείο με ανακοίνωσή του ζητάει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και από τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων-οδηγιών, τόσο για την προστασία των επιβατών όσο και των ίδιων των εργαζομένων από τη μετάδοση του ιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεδομένων των εξελίξεων αναφορικά «με τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών μας γεννάται αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία. Ωστόσο στον φορέα όπου εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων».

«Για τους παραπάνω λόγους και με μοναδικό σκοπό μας να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», συνεχίζει η ανακοίνωση των εργαζομένων, «καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών αλλά και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν ό,τι απαραίτητα μέτρα χρειαστεί εγκαίρως.

Η καθημερινότητα μας έχει διδάξει διαχρονικά ότι η αδράνεια των υπευθύνων δεν είναι κάτι που λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

newsbeast.gr