Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Παραμυθένια σιδηροδρομική διαδρομή στις χιονισμένες Άλπεις.

Το κόκκινο τρένο που διασχίζει 55 τούνελ και 196 γέφυρες

Ένα κόκκινο τρένο διασχίζει μια από τις ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές στον κόσμο.

Ο λόγος για το Bernina Express που "δίνει χρώμα" στις ολόλευκες Άλπεις και προσφέρει εντυπωσιακή θέα σε παραδοσιακά χωριά, χιονισμένες βουνοκορφές, λίμνες και μεσαιωνικά κάστρα.
Το Bernina Express κατασκευάστηκε αρχές του 20υ αιώνα και λειτούργησε ανεξάρτητα μέχρι τη δεκαετία του ’40, οπότε αγοράστηκε από την ελβετική Rhaetian Railway. Από τότε μέχρι σήμερα έχει μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες, έχοντας προσφέρει ένα μαγικό ταξίδι με ανεπανάληπτες εικόνες. Συνδέει την περιοχή Chur στην ανατολική Ελβετία με το Tirano της βόρειας Ιταλίας και περνά πάνω από τον ποταμό Landwasser, στην περιοχή Filisur, μέσα από 55 τούνελ και διασχίζει 196 γέφυρες!

Οι Ιταλοί φωτογράφοι Marco Bottigelli και Francesco Vaninetti αποφάσισαν να ταξιδέψουν με το Bernina Express και έμειναν κατάπληκτοι από τα παραμυθένια τοπία που αντίκρισαν μέσα από τα βαγόνια του τρένου.
«Δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια θέα όπως από αυτό το τρένο, το ταξίδι του είναι θεαματικό», δήλωσε ο Marco, ο οποίος τόνισε ότι το πέρασμα πάνω από τον ποταμό Landwasser ήταν η αγαπημένη του στιγμή του ταξιδιού. «Το τρένο βγαίνει από το τούνελ και περνά κατευθείαν σε τοξωτή γέφυρα σε ύψος 65 μέτρων. Το λαμπερό κόκκινο χρώμα του τρένου ξεχωρίζει ανάμεσα στο ολόλευκο χιόνι και το μπλε του ουρανού».


thecaller.gr