Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση N. Mηταράκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα».

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα».


Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν στον υφυπουργό Εργασίας τις απόψεις τους επί σειράς ζητημάτων μεταξύ των οποίων, το ζήτημα των αναδρομικών στο κατώφλι των αποφάσεων του ΣτΕ καθώς και των αλλαγών που επίκεινται με το νέο ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο.
Ο υφυπουργός Εργασίας άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εκπροσώπων και με το πέρας της συνάντησης δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα».για τη σημερινή μας συνάντηση. Ως υπουργείο Εργασίας έχουμε εκφράσει επανειλημμένως την πάγια και σταθερή θέση μας πως θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ στο πλαίσιο πάντα της διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας και της βιωσιμότητας των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων.
Στόχος μας είναι το νέο ασφαλιστικό να διορθώσει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που έφερε ο ν. Κατρούγκαλου, ενώ ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό, τον οποίο θα νομοθετήσουμε, θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος προσφυγών και αναδρομικών.
Σε κάθε περίπτωση οι τρεις βασικές μας προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι η κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων από 04 Οκτωβρίου 2019 βάσει των νέων αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης, κυρίως για τους συνταξιούχους με πολλά έτη ασφάλισης και τέλος η αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό που αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας.»

alithia.gr