Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΟΑΣΑ: Σύνδεση των ΚΤΕΛ στον Κηφισό με τον σταθμό του μετρό «Ελαιώνας».

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι οι λεωφορειακές γραμμές να λειτουργούν τροφοδοτικά προς το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει από την Κυριακή τον σταθμό ΚΤΕΛ στον Κηφισό με το μετρό στον Ελαιώνα ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ενώ σε ισχύ θα τεθούν και αλλαγές στις γραμμές 720, 022 και 060.

Αναλυτικά, ιδρύεται η γραμμή 052 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού - Σταθμός Ελαιώνα προκειμένου να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των επιβατών από και προς τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (δυνατότητα μετεπιβίβασης στη γραμμή μετρό 3).

Η νέα γραμμή θα λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα γραμμή 051 Ομόνοια - Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (μέσω Ακαδημίας Πλάτωνος).

Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 720 Ανάκασα - Αγ. Ανάργυροι - Σταθμός Κάτω Πατήσια και μετονομάζεται σε 720 Ανάκασα - Αγ. Ανάργυροι - Σταθμός Αττική. Η γραμμή επεκτείνεται με νέο τέρμα τον Σταθμό Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 022 μετονομάζεται σε Ακαδημία - Νέα Κυψέλη. Η διαδρομή της γραμμής θα πραγματοποιείται πλέον μέχρι την Ακαδημία, καταργώντας το τμήμα Ακαδημία - Μαράσλειος. Το τμήμα Ακαδημία - Μαράσλειος, καθώς και η διαδρομή προς τον Λυκαβηττό θα καλύπτεται από τη λεωφορειακή γραμμή 060 που τροποποιείται και μετονομάζεται σε 060 Ακαδημία - Λυκαβηττός. Θα υπάρχει κοινό σημείο επαφής των δύο γραμμών στην Οδό Ακαδημίας.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι οι λεωφορειακές γραμμές να λειτουργούν τροφοδοτικά προς το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

sputniknews.gr