Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Οι ελβετικοί σιδηρόδρομοι αποκαλύπτουν σχέδια για περισσότερες σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Οι Ελβετοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (SBB) επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Τα νέα τρένα που θα συνδέουν τις ελβετικές πόλεις με τις γειτονικές χώρες θα τεθούν σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η SBB . 

Το νέο δίκτυο θα εξυπηρετηθεί από την SBB μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους Deutsche Bahn, τη γαλλική SNCF και την ιταλική Trenitalia.

Η TGV Lyria, θυγατρική της SBB και της SNCF, ανανέωσε ολόκληρο τον στόλο της με τα πλήρως ανακαινισμένα οχήματα TGV που θα διανύσουν μεταξύ των ελβετικών πόλεων και του Παρισιού. 

Θα προσφέρουν 30% περισσότερες συνδέσεις με το Παρίσι από τη Γενεύη, τη Ζυρίχη και τη Λωζάνη. Αυτό σημαίνει αύξηση από τις διαθέσιμες σήμερα 13.500 θέσεις ημερησίως σε 18.000 μέχρι το τέλος του 2020.

Αυτά τα τρένα TGV θα κυκλοφορούν έξι φορές την ημέρα μεταξύ Παρισιού και Ζυρίχης, κάθε δύο ώρες και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η TGV Lyria θα παρέχει επίσης έξι ημερήσιες διαδρομές επιστροφής μεταξύ Λωζάνης και Παρισίων και οκτώ μεταξύ της Γενεύης και της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην κυκλοφορία στη Γερμανία, τα νέα τρένα ICE 4 υψηλής ταχύτητας - τα οποία αντικαθιστούν τα ICEs στην υπηρεσία για 30 χρόνια - θα αναχωρήσουν από το Chur και τη Ζυρίχη, αυξάνοντας τις προηγούμενες ικανότητές τους κατά 20%.

Με 830 θέσεις, το ICE 4 θα λειτουργεί επτά φορές την ημέρα από τη Ζυρίχη στη Φρανκφούρτη και το Αμβούργο. Συνολικά, θα υπάρξουν περισσότερες από 40 άμεσες συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Από το 2021, η εξυπηρέτηση στο Μόναχο θα επεκταθεί και σε έξι ζεύγη τρένων την ημέρα, ενώ ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθεί σε τρεισήμισι ώρες, περίπου μία ώρα λιγότερο από ό, τι σήμερα.

Στη γραμμή Gotthard, το νέο τρένο Giruno θα κυκλοφορήσει από το Δεκέμβριο μέχρι το Lugano / Chiasso. Από την επόμενη άνοιξη, θα επεκταθεί προοδευτικά στο Μιλάνο.

Από το 2021, μετά το άνοιγμα της σήραγγας βάσης Ceneri , η SBB και η Trenitalia θα προσφέρουν επίσης νέες καθημερινές συνδέσεις με την Ιταλία, προσθέτοντας τις υπάρχουσες υπηρεσίες στο Μιλάνο και τη Βενετία.

Η SBB θα συνεχίσει επίσης να αναπτύσσει τα νυχτερινά τρένα προς και από την Ελβετία με τους Αυστριακούς Σιδηρόδρομους (ÖBB).

"Το διευρυμένο δίκτυο αποτελεί απάντηση στην αυξημένη ζήτηση διεθνών προορισμών, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 10% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το 2018", ανέφερε η SBB.

thelocal.ch