Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Χρόνης Ακριτίδης νέος Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.


Δήλωση Χρόνη Ακριτίδη μετά τη σημερινή ακρόαση των προτεινομένων από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντας Συμβούλου της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» και τη διατύπωση θετικής γνώμης από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής των Ελλήνων:
«Η σημερινή θετική γνώμη της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλειας για τον διορισμό μου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόσωπό μου με την πρότασή τους.
 Στην εθνική προσπάθεια να βγει οριστικά η χώρα από το τούνελ της ύφεσης και της κρίσης, οι σιδηροδρομικές μεταφορές και κατ’ επέκταση οι σιδηροδρομικές υποδομές μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα ενίσχυσης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα της ελληνικής υπαίθρου. Θα ασκήσω τα νέα μου καθήκοντα με πλήρη επίγνωση της ευθύνης, προτάσσοντας και διαφυλάσσοντας στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον και μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τους πολίτες.»

eordaialive.com

ΧΡΟΝΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ-ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρόνης Ακριτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι τοπογράφος μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη γενέτειρά του και στην Κοζάνη. Σήμερα δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος ελληνικής μελετητικής εταιρείας. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αθηναίων [Δημαρχίες Ντ. Μπακογιάννη (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004) και Ν. Κακλαμάνη], Α’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες.

michanikos-online.gr