Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Γερμανία: Γιατί τα τρένα μετατρέπονται σε σκηνές εγκλημάτων;

Σοκ στη Φρανκφούρτη μετά τον τραγικό χαμό ενός 8χρονου παιδιού από επίθεση 40χρονου, με άγνωστο κίνητρο - Απανωτά τα κρούσματα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας - Για ποιο λόγο άγνωστοι σπρώχνουν μητέρες και παιδιά στις ράγες του τρένου; 
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Φρανκφούρτης από την χθεσινή τραγωδία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πόλης, μ' έναν άνδρα να σπρώχνει ξαφνικά μία μητέρα και το οκτάχρονο παιδί της στις ράγες του τρένου.

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τον δράστη να τρέπεται σε φυγή αφότου οδήγησε στο θάνατο το παιδί, έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «Bild», εγείροντας ερωτήματα για τα κίνητρα του δράστη. 

Η τραγωδία στη Φρανκφούρτη κινητοποίησε άμεσα την γερμανική κυβέρνηση, με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να διακόπτει τις διακοπές του για να καλέσει τους επικεφαλής των αρχών ασφαλείας σε έκτακτη συνεδρίαση. Τα απανωτά περιστατικά «τρέλας» σε σταθμούς τρένωνεγείρουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Σήμερα το μεσημέρι, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. 


«Η τραγωδία στη Φρανκφούρτη ήταν μια πράξη τρέλας», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Ένας 40χρονος άντρας σπρώχνει μία 40χρονη μητέρα και τον οκτάχρονο γιο της στις ράγες του τρένου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης. Η μητέρα μπόρεσε να σωθεί, όμως ο γιος της δεν τα κατάφερε... Ο άνδρας από την Ερυθραία (Βορειοανατολική Αφρική) πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κίνητρό του: ασαφές! Δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη μητέρα και το παιδί. Ο άντρας με το γκρίζο σακάκι, αφού έσπρωξε το αγόρι, άρχισε να τρέχει στις ράγες του τρένου. Στη συνέχεια διασχίζει έναν παρακείμενο δρόμο. Αλλά δεν πάει μακριά! Ένας αστυνομικός τον συλλαμβάνει και η αστυνομία μπλοκάρει μεγάλα τμήματα του σιδηροδρομικού σταθμού για αρκετές ώρες.Πολλοί άνθρωποι αγκαλιάζονται και ξεσπούν σε κλάματα. Η μητέρα του νεκρού αγοριού υπέστη νευρικό κλονισμό...».

«Αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά!...Η πλατφόρμα των τρένων μετατρέπεται σε σκηνή εγκλήματος. Ξανά και ξανά αθώοι άνθρωποι καταλήγουν στις ράγες των τρένων». Στις 20 Ιουλίου, ο Τζάκσον Β. (28) με σερβική καταγωγή οδήγησε με τον ίδιο τρόπο στο θάνατο την 34χρονη Άνια, μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στον σιδηροδρομικό σταθμό «Voerde» στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Ασαφές προς το παρόν το κίνητρό του.

Στις 27 Ιανουαρίου , οι 16χρονοι Λούκα και Φρεντερίκ επέστρεφαν από ένα πάρτι. Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νυρεμβέργης διαπληκτίστηκαν με δύο 17χρονους νέους. Ξαφνικά οι δύο άνδρες σπρώχνουν τους 16χρονους στις ράγες. Δευτερόλεπτα αργότερα περνάει τρένο σκοτώνοντας τα δύο αγόρια. Οι 17χρονοι κατηγορούνται για δολοφονία.



Μίνα Αγγελίνη
protothema.gr