Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Οι «Μαύροι Πάνθηρες» της αστυνομίας μπαίνουν στο μετρό -Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Πάνοπλος αστυνομικός
στην πόλη της Αθήνας
 / Φωτογραφία:
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
/Intimenews
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΔΙΧΤΥ»

Σε πλήρη εφαρμογή είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση της Αθήνας, τη μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη με την επιχείρηση «Δίχτυ», αλλά και την είσοδο των «Μαύρων Πανθήρων» στο μετρό.
Ηδη αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, χθες προέβησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ψυρρή, Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Μαύροι Πάνθηρες» στο μετρό

Με την ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», πάνοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άμεσα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους χώρους του Μετρό. 

Πρόκειται για τους πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. Ωστόσο δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στο Μετρό, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, τσαντάκηδων και άλλων παράνομων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους.

Η αστυνόμευση στις γειτονιές

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναπτύσσει και σχέδιο αστυνόμευσης ανά γειτονιά και θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, η χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.

Πηγή: iefimerida.gr