Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Άγριο ξύλο μεταξύ αλλοδαπών χθες το βράδυ στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.


Ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Δύο ομάδες νεαρών από την Αλγερία και το Μαρόκο, που διαβιούν μέσα σε παροπλισμένα βαγόνια του ΟΣΕ, συγκρούστηκαν μεταξύ τους για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Οι δύο ομάδες χτυπήθηκαν με μανία. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς και ξύλινες βέργες.
Περίοικοι ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί των ομάδων Ζ και ΟΠΚΕ καθώς και περιπολικά οχήματα της Άμεσης Δράσης και του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου.
Στη θέα των αστυνομικών οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους στο συμβάν τράπηκαν σε φυγή. Δύο άτομα, που είχαν τραυματιστεί κατά την συμπλοκή, μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των νεαρών. Όλοι εκτός από δύο ανήλικους είχαν στην κατοχή τους βεβαιώσεις αίτησης πολιτικού ασύλου. Οι δύο ανήλικοι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.
Με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων οι νεαροί από το Μαρόκο και την Αλγερία αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους, που δεν είναι άλλος από τα παροπλισμένα βαγόνια του ΟΣΕ.

Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν:





ΤΑΣΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ 
thestival.gr