Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Οι σχεδιασμοί της ΕΡΓΟΣΕ για τα τμήματα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, Λάρισα – Βόλος και Πλατύ – Βέροια – Έδεσσα.

Τους σχεδιασμούς της για την ολοκλήρωση κρίσιμων σιδηροδρομικών έργων στα τμήματα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, Λάρισα – Βόλος και Πλατύ – Βέροια – Έδεσσα δημοσιοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, σε φάση δημοπράτησης, με αναμενόμενη ανάθεση εντός του καλοκαιριού, είναι η εργολαβία για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και συστήματος αυτόματης προστασίας συρμών (ETCS – Level 1) στην υφιστάμενη μονή γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Επίσης, θα κατασκευασθεί μία παρακαμπτήριος στον Σ.Σ. Σοφάδων και μια νέα αποβάθρα.

Αντίστοιχα, προγραμματίζεται άμεσα η δημοπράτηση αντίστοιχης εργολαβίας για την υφιστάμενη μονή γραμμή Λάρισα – Βόλος, με κατασκευή νέας παραλλαγής στο τμήμα από την είσοδο του Σ.Σ. Λατομείου έως την είσοδο στο Σ.Σ. Βόλου προς αντικατάσταση της υπάρχουσας μη λειτουργούσας γραμμής στο ίδιο τμήμα.

Θα ανακαινισθούν οι σταθμοί και στάσεις του τμήματος, ενώ θα κατασκευασθεί και μία νέα επιβατική στάση στη ΒΙΠΕ Βόλου προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

«Τα έργα αυτά θα βελτιώσουν τις συνδέσεις προς τα αστικά κέντρα στις διαδρομές προς Καλαμπάκα και Βόλο, μέσω των απευθείας ηλεκτροκίνητων δρομολογίων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή συρμού», επισημαίνει η ΕΡΓΟΣΕ.

Ακόμη, σε φάση προετοιμασίας για δημοπράτηση βρίσκεται η εργολαβία για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στην υφιστάμενη μονή γραμμή Πλατύ – Βέροια – Έδεσσα με παράλληλη αναβάθμισή της. Η μελέτη έχει γίνει από την ΕΡΓΟΣΕ.

Τέλος, σε φάση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα βρίσκεται η μελέτη για τη νέα γραμμή σύνδεσης των Γιαννιτσών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
metaforespress.gr