Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αυστρία: Κίνηση ματ της Huawei για συνεργασία με τον ομοσπονδιακό οργανισμό σιδηροδρόμων.

Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κολοσσού της Huawei
Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας της με τον ομοσπονδιακό οργανισμό σιδηροδρόμων της Αυστρίας ανακοίνωσε ο κινεζικός κολοσσός νέων τεχνολογιών της Huawei. Νέος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη της ψηφιοποίησης στον τομέα των σιδηροδρόμων.


Στόχος της αυστριακής εταιρείας σιδηροδρόμων είναι, ουσιαστικά, να προωθήσει καινοτόμες λύσεις, που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη λειτουργία τους. Στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται η ασφαλέστερη μετακίνηση του επιβάτη, αλλά και η εξασφάλιση μιας άνετης εμπειρίας ταξιδιού, όπως αναφέρεται στο κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, κατά τη διάρκεια του «Mobile World Congress».

Στα επόμενα βήματα, προβλέπεται ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην πιλοτική εγκατάσταση, στην Αυστρία, σειράς πειραματικών λύσεων με πολλές εφαρμογές και αναφορικά με το περιβάλλον των σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την ψηφιακή αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών από το 2016.

Η νέα πλευρά αυτής της συνεργασίας έρχεται σε ένα καθοριστικής σημασίας χρονικό σημείο για την κινεζική εταιρία, μετά τον εμπορικό -και μη- πόλεμο που δέχεται, κυρίως από τις ΗΠΑ. Τη στιγμή που πολλές χώρες επανεξετάζουν τη συνεργασία τους με την εταιρία και τα περιθώρια ανάπτυξης που θα της επιτρέψουν, εντός των συνόρων τους, η Αυστρία περνάει ένα ηχηρό μήνυμα παγκοσμίως, αναθέτοντας μια σημαντική κρατική εργασία στη Huawei.

Η κίνηση αυτή έρχεται να συνοδεύσει τις απόψεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson, Börje Ekholm, που προ ημερών εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχει ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Ευρώπη. Παρ’ ότι, φαινομενικά, η Ericsson και η Nokia είναι οι άμεσα ευνοούμενες από την πιθανή απαγόρευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στη χρήση εξοπλισμού της Huawei, ο Ekholm, ωστόσο υποστήριξε ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πρόοδο και την καινοτομία, λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα, τόνισε, το ανοιχτό θέμα της Huawei προκαλεί ήδη καθυστέρηση στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, αφού οι ευρωπαϊκοί πάροχοι έχουν παραλύσει, περιμένοντας τις ενδεχόμενες αλλαγές και το τι αυτές θα σημάνουν.

mononews.gr