Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Έργο του Πικάσο, αξίας 10.000 ευρώ, ξεχάστηκε σε τρένο!

Ξέχασε αυθεντικό έργο του Πικάσο στο… τρένο

Ένας μικρός θησαυρός, ένα βάζο αυθεντικό έργο του Πικάσο, αξίας 11.000 δολάριων, χάθηκε σε τρένο στη Γερμανία, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του

Ένας μικρός θησαυρός, ένα αυθεντικό έργο του Πικάσο, εκτιμώμενης αξίας 11.000 δολαρίων, χάθηκε σε τρένο στη Γερμανία, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.
Σύμφωνα με τις σχετικές με την υπόθεση πληροφορίες, ο… αφηρημένος ιδιοκτήτης του βάζου που εξαφανίστηκε και φέρει την υπογραφή του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, είναι ένα άνδρας 76 ετών, ο οποίος κουβαλούσε το πολύτιμο φορτίο σε μια μεγάλη τσάντα για ψώνια, ταξιδεύοντας από το Κάσελ στην κεντρική Γερμανία στο Ντίσελντορφ, στις 15 Φεβρουαρίου.

Όμως, όταν άλλαξε τρένα στα μισά του ταξιδιού, ο ιδιοκτήτης του έργου επικοινώνησε με το προσωπικό του τρένου λίγα λεπτά μετά την αποβίβαση από αυτό, ενημερώνοντάς τους ότι ξέχασε το αντικείμενο μέσα σε βαγόνι.

Παρά την έρευνα, το βάζο δεν υπήρχε πουθενά. Η αστυνομία περιγράφει το περιστατικό ως μια υπόθεση «μνημειώδους αφηρημάδας» και είπε πως το βάζο το έχει πάρει κάποιος «άγνωστος ένοχος», ενώ κάλεσαν τους μάρτυρες του περιστατικού να δώσουν πληροφορίες.

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο δημιουργήθηκε από τον Πικάσο το 1953, στο εργαστήριο κεραμικής Μαντούρα, στη Γαλλία.

Το βάζο ύψους 10 ιντσών αποτελεί μέρος της σειράς έργων «Owl», αξίας τουλάχιστον 11.000 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το 2016, ακόμα ένα έργο από τη συγκεκριμένη συλλογή, πωλήθηκε έναντι 15.000 ευρώ σε δημοπρασία στη Γερμανία.

in.gr