Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Δωρεάν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο από το 2020.

LUXEMBURGΤο Λουξεμβούργο ανακοίνωσε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2020 – όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες – τρένα, τραμ και λεωφορεία θα είναι δωρεάν. 

Το Λουξεμβούργο είναι μία από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης με πληθυσμό 602.000 κατοίκων, αλλά υποφέρει σημαντικά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σημαντικά τα οφέλη Ο Dany Frank, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών και Δημοσίων Έργων, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη και θα ελαχιστοποιήσει την πυκνή κυκλοφοριακή συμφόρηση. 
Το Λουξεμβούργο είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται, πως από το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορούν να φτάσουν με αυτοκίνητο σε μισή ώρα στην πρωτεύουσα της πόλης του Λουξεμβούργου. 
Το Λουξεμβούργο είναι ένας πολύ ελκυστικός τόπος για θέσεις εργασίας. 
Η «άνοδος της οικονομίας» και η υψηλή συγκέντρωση θέσεων εργασίας οδήγησαν σε σοβαρά ζητήματα συμφόρησης. Το σύστημα δημοσίων μεταφορών του Λουξεμβούργου καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και κοστίζει 562 εκατομμύρια δολάρια (491 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως. Κάθε χρόνο παράγει περίπου 46 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (40 εκατομμύρια ευρώ) σε πωλήσεις εισιτηρίων, σύμφωνα με το υπουργείο.

money-tourism.gr
ΠΗΓΗ