Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Συγκρούσεις μεταναστών – αστυνομικών στα σύνορα Βοσνίας – Κροατίας.


Η αστυνομία της Βοσνίας  σταμάτησε περίπου 100 μετανάστες  να κατεβούν από ένα τρένο


Διαδηλώνοντας για «ανοιχτά σύνορα» δεκάδες μετανάστες συγκρούστηκαν με την αστυνομία της Βοσνίας στην προσπάθειά τους να περάσουν στη γειτονική Κροατία και να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι μετανάστες βρέθηκαν απέναντι στον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών που τους εμπόδισαν να περάσουν τα σύνορα στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς επικράτησε ένταση όταν οι μετανάστες αρνήθηκαν να μετακινηθούν εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Η αστυνομία της Κροατίας ενημέρωσε ότι έβαλε ένα φράκτη από την πλευρά των συνόρων της.

Η αστυνομία της Βοσνίας επίσης, σταμάτησε περίπου 100 μετανάστες από το να κατεβούν από ένα τρένο που έφθασε στην περιοχή νωρίς την Τετάρτη και τους οδήγησε σε κέντρο μεταναστών στο Σεράγεβο.

«Οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των μεταναστών χωρίς επαρκή στέγαση αποτελεί πιθανή απειλή για την ασφάλεια», δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός Mujo Koricic.

Χιλιάδες μετανάστες διαμένουν στη βορειοδυτική Βοσνία -πολλοί εξ' αυτών σε σκηνές στην ύπαιθρο- στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Κροατία και από εκεί να μεταβούν προς άλλες χώρες της ΕΕ.

efsyn.gr