Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Και ξαφνικά σήμερα στο Μετρό Συντάγματος άρχισαν να απαγγέλλουν ποιήματα! Έκπληκτοι οι επιβάτες.

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ


Ποιητικό χρώμα στις μετακινήσεις των Αθηναίων δίνουν από σήμερα Έλληνες ποιητές οι οποίοι απαγγέλλουν σε μέτρο, λεωφορεία ή τρένα στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ποίηση on the road».

Σκοπός της πρωτότυπης δράσης είναι οι νέοι δημιουργοί να έρθουν σε επαφή με το κοινό σε ανοιχτούς χώρους και παράλληλα να πραγματοποιήσουν ποιητικό διάλογο με παλιότερους συναδέλφους τους, ανιχνεύοντας τα σήματα της εποχής τους.
Οι δημόσιες αναγνώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη του μηνός, από 1ης Οκτωβρίου 2018 έως 1η Μαρτίου 2019, σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας-Πειραιά. Επιπλέον, κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η αρχή έγινε σήμερα στον σταθμό του μέτρο Συντάγματος με την τιμητική συμμετοχή του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, ενώ έργα τους διάβασαν επίσης οι Μαρία Κουλούρη, Αλέκος Λούντζης, Μυρσίνη Γκανά και Πελαγία Φυτοπούλου. Την εκδήλωση συνόδευσε μελωδικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ποίηση on the road» πραγματοποιείται στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων της «Αθήνας 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και αποτελεί σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.



Πηγή:  iefimerida.gr