Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Χειμερινή ώρα σε ισχύ από τα ξημερώματα. Στις 4 τα ρολόγια γύρισαν μία ώρα πίσω κι έδειξαν 3.

Σε χειμερινούς ρυθμούς μπαίνουμε από σήμερα και επισήμως, καθώς στις 4 τα ξημερώματα τέθηκε σε ισχύ η χειμερινή ώρα και τα ρολόγια γύρισαν μία ώρα πίσω, δείχνοντας τρεις.

Το θέμα της αλλαγής ώρας αποτέλεσε θέμα συζήτησης φέτος στην Ευρώπη, καθώς η Κομισιόν πρότεινε την κατάργηση της εναλλαγής από θερινή σε χειμερινή και το αντίστροφο. Στο διαδικτυακό δημοψήφισμα που έγινε για το θέμα ο καλοκαίρι, ψήφισαν 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι με πάνω από 8 στους 10 να τάσσονται υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

Τελικά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάθε κράτος- μέλος έχει χρόνο έως τον επόμενο Απρίλιο για να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει την πρόταση για τερματισμό της αλλαγής της ώρας.

Αν η Ελλάδα επιλέξει τελικά να εφαρμόσει τη μη εναλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο, τότε η αλλαγή ώρας στις 31 Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα, ενώ οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019.

newsbeast.gr