Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Καλαμάτα. Σκυλοβόλτα διαμαρτυρίας στο Πάρκο του ΟΣΕ.




Αρκετοί ήταν οι ιδιοκτήτες σκύλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση εισόδου σκύλων στο Πάρκο του ΟΣΕ μέσα από μια βόλτα.
Η απόφαση απαγόρευσης έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εδώ και πολύ καιρό, αλλά ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, όταν η Δημοτική Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων που βρίσκονταν στο Πάρκο.
Όπως είπαν οι ιδιοκτήτες των τετράποδων, αίτημά τους είναι η άρση της απόφασης του Δ.Σ., απόφαση που δικαστικά έχει κηρυχθεί παράνομη, όπως σημείωσαν, ενώ τάσσονται υπέρ του να τηρούν από την πλευρά τους ό,τι ορίζει η νομοθεσία (τσιπ στα σκυλιά, βιβλιάρια υγείας κ.λπ.), με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στο Πάρκο του ΟΣΕ.

Το δε κάλεσμα είχε ως εξής:

«Σκυλοβόλτα διαμαρτυρίας στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας 

Καλαμάτα... μια πόλη νέων ανθρώπων που διοικούν γερασμένα μυαλά άλλων εποχών. Γι' αυτό μαζευόμαστε με τους πιστούς μας φίλους και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απαγορεύει τη διέλευση των κατοικιδίων μας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Ως υπεύθυνοι σκυλογονείς έχουμε μαζί μας λουράκι, βιβλιάριο υγείας και, φυσικά, σακουλάκια. Κάνουμε τη βόλτα μας, καθαρίζουμε το χώρο και δείχνουμε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε με λογικούς κανόνες για όλους».

Π.Μπ.
tharrosnews.gr