Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο Κινητός Δημοτικός Κινηματογράφος της Πάτρας πάει Βραχνέικα με την "Βιολέτα" την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Στις 9.30 το βράδυ στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Βραχνεϊκων 

«Η Βιολέτα πήγε στον Ουρανό» είναι ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί την προσεχή Τρίτη 28 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού στα Βραχναίϊκα.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι φίλοι της μεγάλης οθόνης, θα έχουν την τύχη στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, να απολαύσουν μια ταινία γεμάτη από το μουσικό έργο, τις αναμνήσεις, τις αγάπες και τις ελπίδες της Βιολέτα Πάρρα, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Αντρές Γούντ.

H ταινία, σκιαγραφεί το πορτρέτο της διάσημης για την πολιτική της δράση τραγουδίστριας Βιολέτα Πάρα (1917-1967) που στην ταινία υποδύεται εξαιρετικά η Χιλιανή θεατρική ηθοποιός Γκαμπριέλα.

Η ταινία αποτελεί αποτύπωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της περιόδου στην οποία αναφέρεται και φέρνει τον θεατή και αποδέκτη των μηνυμάτων της στα όρια των συναισθημάτων του.

Πρόκειται για το «προϊόν» μιας μαγικής κινηματογραφίας, με νατουραλιστικές αναπαραστάσεις ενός “μύθου”, που άφησε ιστορία στην πολιτιστική ζωή της Χιλής.

Αγκουιλέρα.

Το «Violeta Went to Heaven» («Violeta se Fue a Los Cielos»), υπήρξε ο μεγάλος θριαμβευτής του 22ου Ιβηροαμερικάνικου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Φορταλέζα στην βορειοανατολική Βραζιλία, κερδίζοντας τρία βραβεία. Το μεγάλο βραβείο για την καλύτερη ταινία (Golden Mucuripe), το βραβείο σεναρίου για τους Γουντ, Ελισέο Αλτουνάγκα, Ροντρίγκο Μπαζάες, Γκιγιέρμο Καλντερόν και το βραβείο καλύτερου μοντάζ για τον Αντρέα Τσινιόλι.

Συντελεστές:

Σκηνοθέτης: Andrés Wood

Σεναριογράφος: Eliseo Altunaga

Πρωταγωνιστούν: Francisca Gavilán, Thomas Durand. Christian Quevedo, Gabriela Aguilera, Roberto Farías, Stephania Barbagelata

Είδος: Βιογραφική

Γλώσσα: Ισπανικά

Διάρκεια: 110 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: m.thebest.gr/