Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συγκινητικό αντάμωμα συνταξιούχων και εν ενεργεία σιδηροδρομικών του εργοστασίου οχημάτων Α/Α Θεσσαλονίκης.

Στιγμές όμορφες, συγκινητικές έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στην συνεστίαση που διοργάνωσαν οι τεχνίτες του εργοστασίου οχημάτων Α/Α και που συμμετείχαν συνταξιούχοι και εν ενεργεία σιδηροδρομικοί. 

Μεταξύ τσίπουρου και μεζέδων είχαν πολλά να θυμηθούν παλαιοί και νέοι σιδηροδρομικοί τεχνίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συναδέλφου τους Χρήστου Τσιακτσίρα για αυτό το αντάμωμα.

 Ιδιαίτερη τιμητική θέση είχαν οι απόμαχοι τεχνίτες που με σεβασμό τους υποδέχτηκαν οι νεότεροι. «Μάθαμε πολλά από τους παλιούς τεχνίτες και για αυτό τους ευχαριστούμε. Εδώ σήμερα έχουμε τρεις γενεές τεχνικών και αυτό λέει πολλά» ανέφερε ο επικεφαλής τεχνιτών του εργοστασίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Πολίτης. 

Κάθε ένα από τους παλιούς τεχνικούς είχε να διηγηθεί και μια δική του ιστορία όπως ο κ. Χρήστος Μουσούρης που θυμήθηκε την περιπέτεια που είχε με μια αυτοκινητάμαξα που πήρε φωτιά. « Είχαμε επισκευάσει μια αυτοκινητάμαξα που μας είχαν δώσει οι Ιταλοί από το πόλεμο, την κάναμε δοκιμή πορείας όταν ξαφνικά πήρε φωτιά το πάτωμα. Στεναχωρήθηκα αφάνταστα άσπρισαν τα μαλλιά μου…» μας είπε χαρακτηριστικά ο κυρ Χρήστος. 
Η συνεστίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα « Στο ταβερνείο το στέκι του παπαγάλου» Στην οδό Ιθάκης στην Άνω Ηλιούπολη.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα


Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Γιαννακίδης.