Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Κατσιφάρας: Πλεονέκτημα για την Ηλεία το τρένο Αρχαία Ολυμπία - Κατάκολο.

Μία εναλλακτική, θεματική και τουριστική γραμμή, η οποία θα αναδεικνύει με εναλλακτικό τρόπο το τουριστικό προϊόν
Αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την περιοχή της Ηλείας χαρακτήρισε την λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει την Αρχαία Ολυμπία με το λιμάνι του Κατάκολου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο ο περιφερειάρχης στην Αρχαία Ολυμπία, τόνισε πως «η σιδηροδρομική γραμμή θα είναι μία εναλλακτική, θεματική και τουριστική γραμμή, η οποία θα αναδεικνύει με εναλλακτικό τρόπο το τουριστικό προϊόν».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θα κάνει πολύ ελκυστική την μετάβαση των τουριστών από το λιμάνι του Κατάκολου στην Αρχαία Ολυμπία και θα δημιουργεί ένα αναπτυξιακό πλεονέκτημα».


Όσον αφορά στην λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «ήταν ένα όραμα που πέρασε στο επίπεδο της στρατηγικής και τώρα βρισκόμαστε στην φάση να ξεκινήσουμε την υλοποίηση».

Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αρχαία Ολυμπία - Πύργος - Κατάκολο, αλλά και των σταθμών, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, με βασικό στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.


Πηγή: .tanea.g