Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση τους πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί Β.Ε.

Εγκρίθηκε ψήφισμα που στάλθηκε στους πολιτικούς φορείς.

Σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί του σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» πραγματοποίησαν την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση τους. 

Ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Νίκος Τζήκας και μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τους συνταξιούχους για τις ενέργειες που πραγματοποίησαν τον παρελθόντα χρόνο σε θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους, αλλά και το πρόγραμμα δράσεων για το νέο χρόνο. 

Ο πρόεδρος της Ελεγκτικής επιτροπής κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στα οικονομικά πεπραγμένα του σωματείου και τα οποία ενέκρινε η Συνέλευση. 

Για μια ακόμη φορά οι συμμετέχοντες στην συνέλευση έφεραν και πάλι το θέμα της συνένωσης των δυο συνταξιούχων σωματείων της Θεσσαλονίκης. 

Ο πρόεδρος κ. Τζήκας ανέφερε ότι την ευθύνη την έχει το άλλο σωματείο διότι ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε την συμφωνία συνένωσης αλλά την τελευταία στιγμή αποχώρησαν. « Αν θέλουν και τώρα μπορούμε να πάμε στο δικηγορικό γραφείο να υπογράψουν την συμφωνία. Μια υπογραφή χρειάζεται» είπε ο κ. Τζήκας. 

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους συναδέλφους τους που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή. 
Τα συλλυπητήρια των συναδέλφων του δέχτηκε και το μέλος της διοίκησης ο κ. Νίκος Κανάκης για την πρόσφατη απώλεια του αδελφού του Παύλο.

Παραθέτουμε τις δράσεις του σωματείου και το εγκριθέν ψήφισμα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

          Συνάδελφοι,
·       Εγώ προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ. χαιρετίζω τη σημερινή μας Γενική Συνέλευση.
·       Σήμερα είναι η δεύτερη, εξ αναβολής, ετήσια Γεν. Συνέλευση και, σύμφωνα με το καταστατικό μας, θεωρείται ότι ευρίσκεται εν απαρτία.
·       Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου και πρακτικογράφος ο Γεν. Γραμματέας αυτού.
·       Πριν προχωρήσουμε στα θέματα της Η.Δ. θα σας παρακαλέσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες που αποδήμησαν εις Κύριον.
ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ 1.4.2016 έως σήμερα:
·       Συνάδελφοι, η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά δύσκολη για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και τους εργαζομένους.
·       Έγιναν νόμοι του κράτους «ΞΕΝΟΓΡΑΜΜΕΝΟΙ από Ε.Ε.» χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους φορείς των εργαζομένων – συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται τόσο η κύρια σύνταξη, όσο και η επικουρική.
·       Όλες μα οι διαμαρτυρίες, μέσω του τύπου και Μ.Μ.Ε., έπεσαν στο κενό.
·       Έγιναν συναντήσεις με όλα τα σωματεία των συνταξιούχων, (ΟΤΕ –ΔΕΗ – ΕΛΤΑ – ΙΚΑ κλπ), συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, πήγαμε στην ΑΘΗΝΑ, συμμετείχαμε στις πορείες και συγκεντρώσεις, θέσαμε τα θέματα στα αρμόδια όργανα. Θετικές απαντήσεις δε μπόρεσε να μας δώσει κανείς.
·       Εξάλλου, πώς είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις, αφού οι εντολές έρχονται από ΓΕΡΜΑΝΙΑ.   
·       Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για τον περιβόητο νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ 4837.
ΥΓΕΙΑ – ΤΑΠΟΤΕ – ΕΟΠΠΥ – ΕΦΚΑ
·       ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ, με τις συνεχείς μετονομασίες των φορέων Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι συνάδελφοι ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ διότι τα μέλη της οικογενείας τους βρέθηκαν ανασφάλιστα. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, διότι δεν έχει δοθεί, ακόμη, οριστική λύση.
·       Η μόνη λύση που δόθηκε, μετά τη συνάντησή μας, από τον Διευθυντή ΕΚΚΑ κ. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ, είναι η εξής: οι σύζυγοι, «γυναίκες», άνω των 67 ετών, δεν θα χρειασθεί να επανέλθουν και να προσκομίσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Θα είναι ασφαλισμένες ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.
ΑΓΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
·       Το Δ.Σ., πιστό στις εξαγγελίες του, στις αποφάσεις της Γεν. Συνελεύσεως  και χάρη στη δική σας ΣΥΝΔΡΟΜΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, προέβη στην αγορά Ιδιόκτητου γραφείου, αφού πρώτα, η επιτροπή αγοράς  αποτελούμενη από τους συναδέλφους ΠΑΛΑΥΡΑΚΗ ΙΩΑΝ. ΧΑΡΙΣΗ ΙΩΑΝ. και ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ, πραγματοποίησε έρευνα αγοράς και κατέληξε στο συγκεκριμένο ακίνητο.
·       Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
·       Όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με τα έθιμά μας, πραγματοποιήσαμε κοπή πίτας ως εξής:
1)    Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ
2)    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ στο κέντρο ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ
3)    ΔΡΑΜΑ στο κέντρο ΠΗΓΑΣΟΣ
4)    ΣΕΡΡΕΣ στο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
5)    ΕΔΕΣΣΑ στο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
6)    ΑΜΥΝΤΑΙΟ στην αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
·       Πραγματοποιήσαμε:
1)    Ημερήσια συντονισμένη εκδρομή με τις έδρες ΦΛΩΡΙΝΑΣ -  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΔΕΣΣΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σε Βόλο – Πήλιο, με 6 λεωφορεία.
2)    Τετραήμερη εκδρομή σε ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΙΔΗΨΟ.
3)    Παρέχουμε οικονομική βοήθεια σε Ιδρύματα
4)    Παρευρισκόμαστε στο Ευχέλαιο, που γίνεται κάθε Μεγάλη Τετάρτη, στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
5)    Είμαστε παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις του «ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»
·       Συνάδελφοι, αρχάς ΙΟΥΝΙΟΥ έγιναν οι εκλογές του Σωματείου μας για την ανάδειξη των Οργάνων Διοίκησης και αντιπροσώπων για Π.Ο.Σ.Σ – ΑΓΕΣΣΕ.
·       Από τις εκλογές αυτές προέκυψε νέο Δ.Σ. Εύχομαι να υπάρχει μεταξύ των μελλών ΣΥΜΠΝΟΙΑ – ΑΓΑΠΗ και ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς προσωπικές προβολές.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2018
Συνάδελφοι, έχουν περάσει ήδη τρείς μήνες από την είσοδό μας στο 2018, οι ευχές μας δόθηκαν κατά την εκδήλωση κοπής της πίττας, οφείλουμε όμως, σύμφωνα με το καταστατικό μας, να εγκρίνουμε σήμερα τον προγραμματισμό δράσης για το τρέχον έτος.
Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν σε καθημερινή βάση και λόγω των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ νόμων, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε τί που θα βρούμε μπροστά μας. Θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαφή με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τα Σωματεία που την αποτελούν.
Επίσης θα πρέπει να ενημερώνουμε, για κάθε θέμα που προκύπτει, τη νομική μας σύμβουλο Κα ΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ και να ζητάμε τη συμβουλή της.
Το Σωματείο μας θα πρέπει να τηρήσει και για φέτος, τις εκδηλώσεις κοπής πίττας, όπως κάθε χρόνο, στις πόλεις που πηγαίναμε, αλλά, προσωπικά, θα ήθελα να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση και στη Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.
Το 3ο 10ήμερο του Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί 3ήμερη εκδρομή στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και μια 3ήμερη, επίσης, κατά το φθινόπωρο σε προορισμό που θα ορισθεί.
Κλιμάκιο του Δ.Σ. θα επισκεφθεί τους νέους φορείς του ΕΦΚΑ, καθώς επίσης και τον ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα 28.03.2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00’, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνήλθε η ετήσια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» και αποφάσισε ομόφωνα, να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους του κλάδου και όχι μόνο.
1.    Κατάργηση των μνημονιακών νόμων, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
2.    Επαναφορά της καταβολής των ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΣΧΑ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ.
3.    Να αρθεί η κατάφορη αδικία που υφίστανται οι άγαμες θυγατέρες και οι χήρες αποβιωσάντων Σιδηροδρομικών βάσει των   N.4093/2012 και 4151/2013.
4.    Να υπογραφούν συμβάσεις με όλες τις κλινικές.
5.    Να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι με τις συνεχείς ανανεώσεις της ασφαλιστικής ικανότητας των προστατευομένων μελλών.
6.    Να χορηγηθούν υπηρεσιακές ταυτότητες, από τον ΟΣΕ, σε όλους τους αποσπασμένους συναδέλφους.
7.    Να επανέλθει το όριο του αφορολογήτου στις 12.000 €.
ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΗΚΑΣ

 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΠΟΔΕΚΤΩΝ:
1.    ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
2.    ΚΟΜΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣ:
·       Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α.
·       Ν.Δ.
·       ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
·       ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
·       Κ.Κ.Ε.
·       ΑΝ.ΕΛ. – ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
·       ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
·        ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
·       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
3.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
4.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
5.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
6.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΥΚΤΙΩΝ
7.    Ο.Σ.Ε. –Γραφείο Δ/ντος Συμβούλου
8.    ΤΡΑΙΝΟΣΕ –Γραφείο Δ/ντος Συμβούλου


Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Γιαννακίδης