Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα με το τρένο της Amtrak.

ΝΤΟΥΠΟΝΤ. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι ερευνητές που έχουν αναλάβει το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον εξετάζουν αν ο οδηγός της αμαξοστοιχίας της Amtrak έχασε τον έλεγχο της λόγω της παρουσίας ενός άλλου εκπαιδευόμενου υπαλλήλου.

Αυτό ανέφερε ένας αξιωματούχος που γνωρίζει λεπτομέρειες από τις εν εξελίξει έρευνες, μιλώντας πάντως υπό το καθεστώς της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος, οι ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν αν η προσοχή του οδηγού αποσπάστηκε εξαιτίας της παρουσίας του άλλου προσώπου μέσα στα καμπίνα του οδηγού.

Οπως είναι γνωστό, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια επιβατικού συρμού με δεκάδες επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς διέσχιζε ανισόπεδη διάβαση και κάποια κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο.

Η αμαξοστοιχία 501 εκτελούσε το δρομολόγιο Σιάτλ-Πόρτλαντ και εκτροχιάστηκε γύρω στις 07.40 τοπική ώρα καθώς διερχόταν από μια γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο I5.

Οπως έγινε γνωστό, το τρένο πήγαινε με 80 μίλια την ώρα κατά τη στιγμή του εκτροχιασμού του, σε ένα σημείο κατά το οποίο το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι μόλις τα 30 μίλα.

Εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών μιλώντας στους δημοσιογράφους είπαν ότι είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου και βέβαια για ποιο λόγο αυτό έτρεχε τόσο πολύ σε μια περιοχή όπου δεν θα έπρεπε.

Το σύστημα θετικού ελέγχου του τρένου (το σύστημα δηλαδή το οποίο μπορεί να επιβραδύνει ή να επιταχύνει αυτόματα ένα τρένο) δεν ήταν σε λειτουργία σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αmtrak, Ρίτσαντ Αντερσον.

Πηγή: ekirikas.com