Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η Groupe Eurotunnel μετονομάζεται σε Getlink, υιοθετώντας ένα πιο «αγγλοσαξωνικό» προφίλ.

Η Groupe Eurotunnel, εταιρεία που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τη σήραγγα της Μάγχης μεταξύ Βρετανίας -Γαλλίας, αλλάζει την επωνυμία της σε «Getlink», ως μέρος του εταιρικού της ανασχεδιασμού λίγο πριν το Brexit.

Η αλλαγή ονόματος έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από τις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να υιοθετήσει ένα «περισσότερο αγγλοσαξονικό» όνομα καθώς ετοιμάζεται να επεκτείνει τα επιχειρηματικά της ενδιαφέροντα.

Η αλλαγή ονομασίας θα πραγματοποιηθεί μόνο σε εταιρικό επίπεδο, αναφέρουν στελέχη της εταιρείας. Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους, η μετονομασία κρίνεται απαραίτητη καθώς αρκετοί πελάτες και επενδυτές είναι Βρετανοί, οπότε η αλλαγή θα επιτρέψει στην εταιρεία να «σταματήσει να σκέφτεται το παρελθόν και να αρχίσει να ατενίζει το μέλλον με θετικό τρόπο».

Να σημειωθεί ότι η Getlink είναι η μητρική τεσσάρων εμπορικών σημάτων: των Channel Tunnel (Eurotunnel), Europorte (γαλλικός πάροχος σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών), CIFFCO (εκπαιδευτικό κέντρο για το σιδηρόδρομο) και ElecLink (υποθαλάσσιο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης). Μεταφέρει πάνω από 20 εκατ. επιβάτες, 1,6 εκατ. φορτηγά, 2,6 εκατ. αυτοκίνητα και περίπου 2 δισ. τόνους φορτίου το χρόνο.

Πηγή: metaforespress.gr