Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ


  Η ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ τηρώντας τις δεσμεύσεις της έναντι των συναδέλφων και πίστη στην αρχική της θέση για υλοποίηση συμφωνίας με την νέα διοίκηση της εταιρείας (μιας συμφωνίας που θα αποτελεί βάση διαλόγου και αναγνώρισης της ιδιαιτερότητας της ειδικότητάς μας στο Σιδηροδρομικό Κλάδο) ψήφισε θετικά ζητώντας από το σώμα μέσα από τις γενικές συνελεύσεις να στηρίξει την υλοποίησή της.

Κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι στις όποιες δυσκολίες των Σιδηροδρομικών μπορεί να επιτευχθεί κοινή συμφωνία για το καλό των Μηχανοδηγών. Ευελπιστούμε ότι το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα καταστεί σύντομα «κτήμα» του συνόλου των συναδέλφων μας οι οποίοι με την ουσιαστική συμμετοχή τους θα ανοίξουν Νέους Ορίζοντες για όλους εμάς, για τις οικογένειές μας αλλά και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
          Τέλος, ο στόχος της παράταξής μας παραμένει η επιστροφή στην κανονικότητα, η επιστροφή στα προ μνημονίου επίπεδα (2009) και όχι στη δήθεν «κανονικότητα» που κάποιοι ονειρεύονται που ουσιαστικά σημαίνει αποδοχή της σημερινής κατάστασης!
Γι΄αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το Σωματείο και με την Ομοσπονδία για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της αέναης λιτότητας που εδώ και οκτώ χρόνια επέτειναν την κρίση και έφεραν σε δυσμενή θέση τον κόσμο της εργασίας.
          Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Π.Ο.Σ. θα πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο του 2018 σε αυτό το νέο περιβάλλον!
 ΚΑΠΙΤΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ                                     ΔΡΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναπ. Γραμματέας ΠΕΠΕ.                                       Μέλος ΔΣ ΠΕΠΕ