Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Μαλαισία: Αρχιτεκτονικές προτάσεις για τους νέους σταθμούς στη γραμμή υψηλών ταχυτήτων Κουάλα Λουμπούρ – Σιγκαπούρης. Δείτε εντυπωσιακές εικόνες.


















Παρουσιάστηκαν στην Κουάλα Λουμπούρ οι αρχιτεκτονικές ιδέες για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών σταθμών κατά μήκος της μελλοντικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Κουάλα Λουμπούρ – Σιγκαπούρης.

Ο ανάδοχος του έργου, MyHSR Corp, δήλωσε ότι τα σχέδια ήταν «εμπνευσμένα από το δυναμισμό του πολιτισμού, των ανθρώπων και της ταυτότητας» των κρατών κατά μήκος της διαδρομής, με τους επτά σταθμούς να είναι μια «αντανάκλαση της μοναδικότητας κάθε πόλης».
Ο πρωθυπουργός  της χώρας κ. Νάιμπιμπ Ραζάκ δήλωσε ότι έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες σε κάθε ένα από τα σχέδια για «εξασφάλιση δυναμικής αντανάκλασης της πλούσιας κληρονομιάς και της πολιτιστικής πολυμορφίας της χώρας μας», επιδεικνύοντας παράλληλα δέσμευση για «προηγμένη, καινοτόμο και  ολοκληρωμένη» ανάπτυξη με γνώμονα τη διαμετακόμιση.

Bangi-Putrajaya: Το MyPeople εμπνέεται από την αρχιτεκτονική των τζαμιών (Εικόνα: MyHSR Corp).
Seremban: Το MyVision συνδυάζει πράσινη ομορφιά, φουτουριστική ανάπτυξη και έμπνευση από το παλάτι Sri Menanti (Εικόνα: MyHSR Corp).
Melaka: Η MyHeritage βασίζεται σε πανιά, εμπνευσμένα από τις ρίζες του Melaka ως λιμάνι (Image: MyHSR Corp).
Muar: Το MyFuture είναι εμπνευσμένο από ένα βιβλίο ανάπαυσης rehal που χρησιμοποιείται όταν απαγγέλλεται το Κοράνι, συμβολίζοντας ακαδημαϊκούς και πολιτικούς ηγέτες που έζησαν στο κέντρο της εκπαίδευσης (Εικόνα: MyHSR Corp).
Batu Pahat: Η MyCulture είναι εμπνευσμένη από τον χορό Kuda Kepang συνοδευόμενο από παραδοσιακά μουσικά όργανα, τακτική οργάνωση σε εορτασμούς στο Johor (Image: MyHSR Corp).










Πηγή: railwaygazette.com