Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι προγραμματίζουν αγορές και άλλων τρένων από την Siemens.


Τα σκάνδαλο που προκλήθηκε με την αποστολή στην Κριμαία τουρμπινών φυσικού αερίου της εταιρείας Siemens που χρησιμοποιούνται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν επηρέασε την συνεργασία της γερμανικής εταιρείας με την ρωσική κρατική Ανώνυμη εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Αλεξάντρ Μισάριν.

«Προγραμματίζουμε μάλιστα να αυξήσουμε τον αριθμό των τρένων τύπου 'Sapsan'»,δήλωσε ο Μισάριν , επισημαίνοντας ότι οι δύο εταιρείες διαθέτουν ένα ευρύ πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα της κατασκευής συρμών και αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Siemens, που δραστηριοποιείται στην Ρωσία περισσότερο από 160 χρόνια, μετά το σκάνδαλό με τις τουρμπίνες είχε αποφασίσει να επαναπροσδιορίσει τις μορφές συνεργασίας στην Ρωσία,ορίζοντας πιο αυστηρά πλαίσια συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Εκτός όμως από τον ενεργειακό τομέα η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται στη Ρωσία και στον τομέα των μεταφορών. Από το 2010 κοντά στην πόλη Γεκεταρίνμπουργκ λειτουργεί η μικτή επιχείρηση «Ouralskie lokomotivi» στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 50% η γερμανική εταιρεία και ο όμιλος «Σινάρ» και η οποία κατασκευάζει τις ταχείες αμαξοστοιχίες «lastotska»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, enikonomia.gr