Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η Siemens κατασκευάζει τον πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο για φορτηγά τύπου τραμ.


Το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης της Γερμανίας, ανέθεσε στην Siemens να κατασκευάσει το eHighway, ένα σύστημα που θυμίζει πολύ αυτό των τραμ των πόλεων.

Η Siemens θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα σύστημα ηλεκτροφόρων καλωδίων, μήκους 10 χλμ στον αυτοκινητόδρομο A5. Θα είναι ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος για φορτηγά παγκοσμίως και σε αυτά θα κινούνται φορτηγά που διαθέτουν ένα σύστημα στην οροφή, που ενώνεται με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία δίνουν κίνηση στον υβριδικό κινητήρα, που αποτελείται από έναν κινητήρα πετρελαίου και έναν ηλεκτροκινητήρα. 

Η υποδομή αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του 2018, με την Siemens να έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο σύστημα πίσω το 2012 σε μια απόσταση 2 χλμ στη Σουηδία. Η ιδέα είναι τα φορτηγά να λειτουργούν με ρεύμα καθ’όλη τη διάρκεια που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο και μόλις βγούνε από αυτόν, να λειτουργούν με τον υβριδικό κινητήρα τους. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά η χρήση πετρελαίου, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές CO2.Συντάκτης: Κυριάκος Πηλίδης
Πηγή: autoblog.gr