Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

«Καθάρισαν» το μετρό της Ν. Υόρκης από άστεγους για να κάνει προεκλογική βόλτα ο δήμαρχος.

ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οταν ένας δήμαρχος κάνει... προεκλογική βόλτα με το μετρό, σίγουρα θέλει να βγάλει προς τα έξω την καλύτερη δυνατή εικόνα. Στην περίπτωση του Μπιλ ντε Μπλάσιο, αυτό σήμαινε να μην υπάρχουν άστεγοι στο διάβα του.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έλαβε email με οδηγίες να απομακρυνθούν οι άστεγοι από συγκεκριμένους σταθμούς του μετρό, προκειμένου να φαίνονται «ωραίοι» για τη βόλτα που θα έκανε ο δήμαρχος της πόλης, αναφέρει η New York Post.
Οι αστυνομικοί έπρεπε σε ένα πρωί να σιγουρευτούν ότι κανένας άστεγος δεν θα τριγύριζε στη διαδρομή που θα ακολουθούσε ο ντε Μπλάσιο και η σύζυγός του. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σπάνια χρησιμοποιεί το μετρό και συνήθως πηγαίνει στο γραφείο του με αυτοκίνητο, συνοδεία αστυνομικών.

Εντονη ήταν η αντίδραση της αντιπάλου του για τη δημαρχεία της Νέας Υόρκης, της ελληνικής καταγωγής Ρεπουμπλικανής Νικόλ Μαλλιωτάκης. «Οταν κάποιος που ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τους πιο φτωχούς Νεοϋορκέζους, το να του καθαρίζουν τον δρόμο για να επιβιβαστεί στο μετρό... λέει τα πάντα», σχολίασε η κόρη Ελλήνων και Κουβανών μεταναστών. 

Εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε στην εφημερίδα ότι δεν ευσταθεί το δημοσίευμα. «Οι πηγές που αρνούνται να κατονομαστούν το κάνουν αυτό γιατί τα όσα λένε δεν είναι αληθή», δήλωσε.
Φωτογραφίες: AP
ΣΥΝΤΆΚΤΗΣ: ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: iefimerida.gr