Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η ανασφάλεια… καλύπτει το Πάρκο του ΟΣΕ.

Για παιδιά και γονείς που το επισκέπτονται 
Με βαρέλι… δίχως πάτο θα χαρακτηρίζαμε τα χρήματα που δίνει, μέσω διαφόρων κωδικών, ο Δήμος Καλαμάτας για τη συντήρηση το δημοτικού πάρκου του ΟΣΕ. Αν μελετήσει κάποιος τα δελτία Τύπου της Δημοτικής Αρχής, κάθε 30 με 40 ημέρες όλο και κάποια παρέμβαση θα εξαγγελθεί για το συγκεκριμένο χώρο.
Θα μου πείτε ότι έγιναν ένα σωρό έργα. Μπήκαν ξύλινα εμπόδια γύρω από το χώρο- δεν έχει σημασία αν ορισμένα είναι ήδη ανύπαρκτα… Στην είσοδό του υπάρχει μια, επίσης, ξύλινη πινακίδα, που μοιάζει σαν να μπαίνεις σε ροντέο, αλλά δεν έχει σημασία. Έργα να γίνονται. Υπάρχουν οι δαπεδοστρώσεις, κάποιες άλλες μικροπαρεμβάσεις. Ε, μη ζητάμε και πολλά εν μέσω οικονομικής κρίσης και μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων στους Δήμους, που θα έλεγε και ο δήμαρχος.
Για τα απλά, καθημερινά πράγματα δεν έχει και πολλή σημασία. Στόχος είναι το φαίνεσθαι, και οι παράνομες απαγορευτικές πινακίδες για τα σκυλιά συνοδείας. Η ασφάλεια και η ουσιαστική καθαριότητα του χώρου έρχονται σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα.
Κι όμως, τα περισσότερα τηλεφωνήματα που έχουμε δεχτεί, εν είδει παραπόνων, είναι για τα απλά και καθημερινά. Για παράδειγμα, προχθές το απόγευμα βρίσκονταν στο χώρο του Πάρκου δεκάδες παιδιά και γονείς, αλλά η αίσθηση που μας μετέφεραν, είναι ότι ο χώρος δε φυλάσσεται επαρκώς, αφού η κοινωνική σύνθεση που υπήρχε για αρκετό χρονικό διάστημα δε σου έδινε το αίσθημα ασφάλειας για ένα παιδί.
Το Πάρκο αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, στολίδι για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και μια πηγή πρασίνου για τους πολίτες. Δυστυχώς, όμως, παρουσιάζει εικόνα απαξίωσης, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει ασχοληθεί με τη συντήρηση και τη φύλαξή του. 
Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν μπορείς να ελέγξεις έναν τέτοιο χώρο, το κακό είναι να μένεις απλά θεατής σε μια τέτοια κατάσταση.
Α.Π.

Πηγή: tharrosnews.gr