Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΣΤΑΣΥ: Υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από εισπράξεις εισιτηρίων και καρτών.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρίας (συνολικά 12 άτομα) άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς μετά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου. 

Τα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται είναι κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδής βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος. 
Υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του ενός εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι δράστες φέρονται να κατέστρεψαν αρχεία, για να μην βρεθούν στοιχεία. 
Οι ελεγχόμενοι σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ και ενώ ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.
Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του ενός εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και διήρκεσε έναν χρόνο.

Πηγή: news.in.gr