Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Το "εναλλακτικό" χριστουγεννιάτικο δένδρο στο πάρκο του ΟΣΕ από το ΕΠΑΛ και το Ε.Κ. Αλεξάνδρειας.

Ένα "εναλλακτικό" Χριστουγεννιάτικο δένδρο "κατασκεύασαν" και τοποθέτησαν στο πάρκο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας με τη βοήθεια των καθηγητών τους Αναστασίας Χαχούδη, Νίκου Δέλλα και Νίκου Λιούδη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από την παραίνεση του κ. Συρόπουλου, προέδρου της σχολικής επιτροπής 2βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, να συμμετέχει το σχολείο στο στολισμό του πάρκου. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις δίνοντας το παράδειγμα της αλληλεπίδρασης στη πράξη του σχολείου με τη τοπική κοινωνία.

Δίνοντας μία «νέα ευκαιρία» σε παλιές καρέκλες!

Η επαναχρησιμοποίηση των παλιών αντικειμένων πρέπει να προηγείται της ανακύκλωσης και θεωρείται πολύ σημαντική για τη διαχείριση των απορριμμάτων του πλανήτη.
Αξιοποιώντας μια στοίβα από μαθητικές καρέκλες που είχαν υποστεί φθορά και δεν μπορούσαν να επιδιορθωθούν, κατασκευάστηκε ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Οι καρέκλες ταιριάστηκαν με διαφορετικούς τρόπους μέχρι να καταλήξουν στη σύνθεση του συγκεκριμένου αποτελέσματος. Τα στολίδια είναι χειροποίητα φτιαγμένα με απλά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
"Θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν, ενέπνευσαν και κατασκεύασαν με καλή διάθεση!", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη
Πηγή: pliroforiodotis.gr