Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Οι συνταξιούχοι επιστρέφουν τις επιστολές- κοροϊδία για το «τσεκούρι» στις συντάξεις.

Παναττική κινητοποίηση την Πέμπτη - Συγκέντρωση αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Τις επιστολές - πρόκληση που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας, μετά τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, θα επιστρέψουν μαζικά στον αποστολέα τους οι συνταξιούχοι, με την παναττική συγκέντρωση που οργανώνουν την Πέμπτη 3/11, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
«Αφαιρούν τις συντάξεις μας, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον Καιάδα. Και από πάνω μάς εμπαίζουν με επιστολές - κοροϊδία», καταγγέλλουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, που οργανώνουν την κινητοποίηση.

Σήμερα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με το θέμα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επιστολές που στάλθηκαν στους συνταξιούχους «ενημερώνουν» για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται η επικουρική τους σύνταξη, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Ν. 4387/2016. Μέσα από αυτές, το υπουργείο υπερασπίζεται με θράσος το «τσεκούρι» στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» που «δεν προβλέπει νέες μειώσεις», αλλά έχει ως βάση της «τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στο κοινό τους κάλεσμα, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαρακτηρίζουν τις επιστολές «προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο» και τονίζουν: «Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Δήμιους δεν επιλέγουμε».

Σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

Αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί, μπροστά στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιστρέψουν τις επιστολές - κοροϊδία προς την κυβέρνηση.

Στο ίδιο πλαίσιο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσε χτες, έξω από το κατάστημα Βόλου του ΙΚΑ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο χώρο με πανό και πικέτες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού. Στη διάρκεια της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν δεκάδες από τις περιβόητες επιστολές, οι οποίες παραδόθηκαν στην τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ, για να επιστραφούν ως απαράδεκτες στον Γ. Κατρούγκαλο, ενώ μαζί επιδόθηκε και υπόμνημα με τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Πηγή: rizospastis.gr