Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ρωσία: Σχέδιο σιδηροδρομικής σύνδεσης υπερσιβηρικού με Ειρηνικό Ωκεανό.

Μεταφορικός διάδρομος στην ασιατική Άπω Ανατολή έως το 2025
Τη δημιουργία ενός μεταφορικού διαδρόμου στην ασιατική Άπω Ανατολή έως το 2025, ο οποίος θα συνδέει τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο με τον Ειρηνικό Ωκεανό, σχεδιάζει η ρωσική εταιρεία Samarga-Holding, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. 
«Ο μεταφορικός διάδρομος θα συνδέει την πόλη Χαμπαρόβσκ στην Άπω Ανατολή με την εκβολή του ποταμού Samarga», μέσω μίας σιδηροδρομικής γραμμής 380 χιλιομέτρων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάντερ Βασίλιεφ, επικεφαλής της εταιρείας για θέματα ανάπτυξης και εξωτερικών σχέσεων. 

Η Samarga-Holding αναζητεί επενδυτές από χώρες της Ασίας - Ειρηνικού και θα προτείνει το έργο στο δεύτερο Φόρουμ για την Οικονομία της Ανατολής (Eastern Economic Forum), στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ. 

Ο διάδρομος «Samarga» αναμένεται να περιορίσει κατά 500 χιλιόμετρα την υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς εμπορευμάτων και να φθάσει στο λιμάνι που θα κτισθεί στην εκβολή του ποταμού Samarga. 

Το λιμάνι σχεδιάζεται με τρόπο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί έναν ετήσιο όγκο εμπορευμάτων έως 80 εκατομμύρια τόνους. Μία πόλη με πληθυσμό 50.000 κατοίκων σχεδιάζεται να κτισθεί γύρω από το λιμάνι, δήλωσε ο Βασίλιεφ.

Πηγή: tovima.gr