Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Φόβους για επεισόδια εκφράζει η ΠΕΣΟΣΕ.

 Τους φόβους της για επεισόδια εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ (ΠΕΣΟΣΕ) σε ανακοίνωση της, που μπορούν προκληθούν εξαιτίας της μη ακύρωσης δρομολογίων τις ημέρες των κινητοποιήσεων, με τους επιβάτες να κατέχουν εισιτήρια σε αμαξοστοιχίες που δεν θα κυκλοφορήσουν.
Στην ανακοίνωση της η ΠΕΣΟΣΕ αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε με αγωνία τη διελκυστίνδα ανάμεσα στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των συνάδελφων σιδηροδρομικών, στον δίκαιο αγώνα των οποίων συμπαραστεκόμαστε. 
Με την απόφαση της, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μη προχωρήσει στην κατάργηση των δρομολογίων, παρ’ όλο που τα σωματεία ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, για τις 18,19 και 20 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να εκδίδονται εισιτήρια για αμαξοστοιχίες που δεν θα κυκλοφορήσουν. 
Συνέπεια αυτών, θα είναι να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, μεταξύ των δικαιολογημένα αγανακτισμένων επιβατών και του προσωπικού του ΟΣΕ που θα εργάζεται στους σταθμούς εκείνη την ώρα, και κυρίως του κλάδου των Σταθμαρχών. 
Ως προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ (ΠΕΣΟΣΕ) καθιστούμε υπεύθυνη τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για οποιαδήποτε μορφή βίας, λεκτική ή ακόμα και σωματική, δεχτεί συνάδελφος σταθμάρχης κατά την ώρα της υπηρεσίας του. 

 Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρέας Μπούρας      Γιάννης Γρίβας