Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Τις επόμενες μέρες κρίνεται η τύχη του Σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος-Ρίο.

Πλησιάζει η μέρα για την κρίση της εργολαβίας Ψαθόπυργος-Ρίο, έργο που είναι κρίσιμο για την έλευση του τρένου στην περιοχή της Πάτρας.
Πριν από λίγες μέρες είχαμε την εκδίκαση, σε τρίτο βαθμό της ένστασης της Infrastrutture στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τώρα είμαστε σε αναμονή για την απόφαση η οποία θα κρίνει την τύχη του έργου.
Σε περίπτωση που η σύμβαση τελικά εγκριθεί τότε αναίμακτα πάμε για την υπογραφή της σύμβασης και την υλοποίηση του έργου. Η ολοκλήρωση του τοποθετείται οριακά μέχρι το τέλος του 2019.

Σε περίπτωση που η σύμβαση απορριφθεί εκ νέου, η δημοπράτηση θα ακυρωθεί και το φυσικό αντικείμενο θα ενταχθεί σε μία μεγαλύτερη εργολαβία η οποία εκτός από την υποδομή του τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο, θα περιλαμβάνει επιδομή και πιθανότατα ηλεκτροκίνηση, ως μία εργολαβία σκούπα, παρόμοια με εκείνη που γίνεται στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός.

Το σημαντικό είναι ότι το έργο είναι χρηματοδοτικά καλλυμένο από το CEF (Συνδέοντας την Ευρώπη), πράγμα που λύνει τα χέρια στην ΕΡΓΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και σε μερικές μέρες θα μάθουμε αν τελικά η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, ως ανάδοχος του έργου, θα έχει φτάσει στην πηγή, αλλά δεν έχει πιει νερό και η σύμβαση των 215εκ.ευρώ οδεύσει για άλλα λιμάνια.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com