Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Δριμεία επίθεση της ΓΣΕΕ μετά τις αιχμές «περί πολυτελούς συνεδρίου».

Σε ανοιχτή κόντρα με το υπουργείο Εργασίας.

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΓΣΕΕ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την ισχύ της ΕΓΣΣΕ και τις αιχμές του για το «πολυτελές συνέδριο στη Ρόδο». «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», απαντά η Συνομοσπονδία. 
«Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον ελληνικό λαό που δεν 'ξεπλένονται' με γελοιότατους υπαινιγμούς περί 'πολυτελούς συνεδρίου'» τονίζει η ΓΣΕΕ υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αυτή για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και κατάργηση μνημονίου.
Προφανώς ενοχλήθηκαν από το αποτέλεσμα του συνεδρίου, σημειώνει, ενώ για την ΕΓΣΣΕ λέει ότι πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Με ανακοίνωσή της που φέρει τον τίτλο «Με γελοίους υπαινιγμούς επιχειρούν να 'ξεπλύνουν' όσα χρωστούν στους εργαζόμενους» η ΓΣΕΕ απαντά στο υπουργείο Εργασίας.
Όπως αναφέρει: «Προκαλεί -τουλάχιστον- έκπληξη το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»
» Θα μπορούσαμε αντί άλλων να δίναμε την απάντηση (που πλέον ακούγεται από κάθε μισθωτό): 'Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι'.
» Και η αλήθεια είναι ότι χρωστάνε πολλά στους εργαζόμενους που βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια δικαίου -πέραν των άλλων- αναφορικά με τη συλλογική προστασία. Τι μας 'χρωστάνε';
- «Με ένα νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων…»
- «Το πρώτο ν/σ της Κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ…».
» Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον Ελληνικό λαό που δεν 'ξεπλένονται' με γελοιότατους υπαινιγμούς περί 'πολυτελούς συνεδρίου', που αλιεύονται από σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της διαβολής που άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, τον οποίο έχει ενάγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
» Η Δεύτερη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», η οποία ανακάλεσε όσα υποσχέθηκε η Πρώτη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», που τώρα συζητά μόνο με εργοδότες, ενοχλήθηκε προφανώς από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και γι’ αυτό περί άλλων τυρβάζει…
» Η ΓΣΕΕ δεν εστίασε στο νομικό ζήτημα της μετενέργειας (όπου οι νομικοί δίνουν διάφορες ερμηνείες), αλλά στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης ΕΓΣΣΕ με οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την 6η Π.Υ.Σ, σε εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής την οποία η Κυβέρνηση (της "Αριστεράς") εφαρμόζει.

» Στο τέλος του δελτίου αναγκάζονται να πουν την αλήθεια! 

» Καλωσορίζουν την απόφασή μας '…ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στη μελλοντική διαπραγμάτευσή τους», καθώς «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι μέχρι τότε να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την νέα ΕΓΣΣΕ'.
» Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην 'επιδίωξή' σας. Άλλωστε, ακόμα περιμένουμε τη δια νόμου επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που εμείς υπογράψαμε το 2008 και το 2010 με ΕΓΣΣΕ».

Πηγή: tovima.gr