Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΟΣ για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή της  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει:


"Μαζί με το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, βαφτίζοντάς το ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα δώσει λύσεις στην κοινωνική ασφάλιση, οι αυταπάτες τελείωσαν.
Η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση όχι μόνο δεν δίνει λύσεις καθώς μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον αλλά αποτελεί μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών,
Η μείωση των συντάξεων και
Η κατάργηση του ΕΚΑΣ που σε συνάρτηση με την ήδη ψηφισμένη αύξηση των ορίων ηλικίας, καθιστούν τη σύνταξη προνοιακό επίδομα που θα χορηγείται στα βαθιά γεράματα. 
Παράλληλα η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων εξ ολοκλήρου προωθεί την πώληση των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ που η ίδια ως αντιπολίτευση τότε διακήρυττε ότι είναι επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον.
Εμείς πιστεύουμε σ’ ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο που θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της χώρας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και να δώσουν μαζικό παρών σε όλες τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.
Προσυγκέντρωση της Π.Ο.Σ. έξω από τα γραφεία της (Κάνιγγος 6) στις 10.30’ π.μ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.