Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε τα έξοδα από την κοπή πίτας να τα διαθέσει στο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

Την μη πραγματοποίησης εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση που βιώνουν συνάνθρωποι μας. Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει:

«Ζώντας σε μια περίοδο όπου το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού σιδηρόδρομου μας επιβάλλει διαρκή επαγρύπνηση, η ελληνική κοινωνία παλεύει να ξεφύγει από τα μνημόνια, ενώ η Μεσόγειος συνεχίζει να ξεβράζει παιδικά πτώματα, σε μια τέτοια περίοδο προβληματισμού, το Σωματείο μας δεν ήταν δυνατόν να μην αφουγκραστεί το κοινό λαϊκό αίσθημα και να μην αντιδράσει όπως επιβάλλεται σαν ένα σύγχρονο Συνδικάτο.

Ο σιδηρόδρομος διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, έτοιμος να παραδοθεί στις ορέξεις κάποιου «εκλεκτού» ξένου ή ντόπιου μεγαλοκαρχαρία.

Η απαξίωση, η μισθολογική και ψυχολογική εξόντωση των εργαζομένων, η πλήρης αδιαφορία σε θέματα ζωτικής σημασίας του σιδηρόδρομου όπως είναι η ασφάλεια επιβατών - προσωπικού και η οικτρή κατάσταση της υποδομής, προδιαγράφουν ένα έργο με κακό τέλος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν δεν θα διοργανώσουμε κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, διότι έτσι θα προσπαθούμε να κρύψουμε την οργή και την αγωνία μας πίσω από στιγμιαία και αμήχανα χαμόγελα.
Αντί αυτού αποφασίσαμε ομόφωνα τα χρήματα που θα δαπανούσαμε για μια τέτοια εκδήλωση, να δοθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα. Χρήματα που σαφώς θα πιάσουν τόπο και θα σκορπίσουν ίσως κάποια χαμόγελα ανακούφισης και χαράς!

Το ποσό που θα διαθέσει το Σωματείο μας θα είναι 500 ευρώ.

Ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε συνεχώς προς την κατεύθυνση, η επόμενη κοπή πίτας να γίνει σε μια απαλλαγμένη από μνημόνια Ελλάδα, με ασφαλή, σύγχρονο, ενιαίο και Δημόσιο σιδηρόδρομο!!!


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Παν. Κολοκοτρώνης                                                    Κων. Σκουτέλας