Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Με έκπτωση οι κάρτες του ΟΑΣΑ τον Δεκέμβριο, λόγω των απεργιών του Νοεμβρίου.

-Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα θα κοστίσει 28,50 ευρώ για όσους είχαν αγοράσει κάρτα τον Νοέμβριο.
-Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μειωμένη: 14,50 ευρώ.
-Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα και το Αεροδρόμιο: 43,00 ευρώ.
-Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα και το Αεροδρόμιο: μειωμένη, 22,00 ευρώ.
Φτηνότερα θα προμηθευτούν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ οι κάτοχοι καρτών των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, καθώς θα αποζημιωθούν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού που αναρτήθηκε στην «Δι@ύγεια». 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι κάτοχοι κάρτας απεριορίστων διαδρομών θα επιδεικνύουν το κουπόνι του Νοεμβρίου 2015, όταν και πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, και θα μπορούν να αγοράσουν το κουπόνι του Δεκεμβρίου ως εξής:
Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 28,50 ευρώ
Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μειωμένη: 14,50 ευρώ
Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα και το Αεροδρόμιο: 43,00 ευρώ
Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα και το Αεροδρόμιο: μειωμένη, 22,00 ευρώ.
Αντίστοιχα, οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών θα προμηθευτούν τη νέα κάρτα με έκπτωση τον μήνα ανανέωσής της.
Και αυτό διότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ αποφάσισε να εφαρμόσει την υπουργική απόφαση του 2013, η οποία έδινε έκπτωση στην αγορά των μηνιαίων καρτών για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας.
Η απόφαση προβλέπει εκπτώσεις που αντιστοιχούν στο 1/30 ή 1/45 ή 1/60 της αξίας της μηνιαίας κάρτας για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας, όμως συνολικά το ποσοστό έκπτωσης δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 25% της αξίας της κάρτας.
Η ίδια απόφαση ορίζει - μεταξύ άλλων - ότι σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων, του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών για κάθε ημέρα απεργίας.
Στο μεταξύ, παρά την παραίτηση του πρώην επικεφαλής του οργανισμού, κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το εκτελεστικό μέλος κυρία Παναγιώτα Σαρούκου να υπογράφει τα απαραίτητα έγγραφα για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού μέχρι τον διορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου.
Ήδη, το ΔΣ ενέκρινε σχέδια σύμβασης με συναρμόδιους φορείς για την χρηματοδότηση μειωμένων κομίστρων ή και δωρεάν μετακίνησης.
Συγκεκριμένα, έδωσε το «πράσινο φως» σε συμβάσεις που αφορούν την ελεύθερη μετακίνηση των ΑΜΕΑ (7,6 εκατ. ευρώ), τους πολύτεκνους (2,3 εκατ. ευρώ), τους φοιτητές (0,6 εκατ. ευρώ) και τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ (0,3 εκατ. ευρώ).

Πηγή: tovima.gr