Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αναβλήθηκε ο διορισμός νέων διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες.

Στο υπουργείο Υποδομών είχαν ξεχάσει να προχωρήσουν σε αλλαγή του νόμου, ώστε να διοριστούν διαφορετικά πρόσωπα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ! Ετσι, η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής αναβλήθηκε.
Δεν προχώρησε τελικά η έγκριση του διορισμού των νέων διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αφού η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε ξεχάσει να προχωρήσει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις! Ο διορισμός των νέων προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα.
Όμως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισαν στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη πως η σημερινή νομοθεσία (άρθρο 18 του νόμου 4337 / 2015) προβλέπει πως οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου καταλαμβάνονται από ένα πρόσωπο. Ο κ. Σπίρτζης είχε προτείνει δύο διαφορετικά πρόσωπα, χωρίς να αλλάξει τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση. Επιπλέον, δεν είχε υπάρξει σχετική πρόβλεψη και εγκεκριμένη δαπάνη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία των έξι στελεχών, οι οποίοι αντικαθιστούν τους τρεις προκατόχους τους.
Όπως είχε γίνει γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Σπίρτζης προτείνει για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ τους κ.κ. Αναστάσιο Ταστάνη και Ιωάννη Σκουμπούρη, για τις αντίστοιχες θέσεις στην ΟΣΥ την κα Ζωή Γεωργίου και τον κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και τους κ.κ. Σταύρο Στεφόπουλο και Παναγιώτη Βόγκα για τη ΣΤΑΣΥ.

Συντάκτης: Φώτης Κόλλιας
Πηγή: euro2day.gr