Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σπίρτζης: Η τιμή των εισιτηρίων για τους περιστασιακούς χρήστες μπορεί να αυξηθεί.

«Ορισμένοι αρνούνται να καταλάβουν ότι έχει αλλάξει η κυβέρνηση στη χώρα»

Αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταφορών.
«Η τιμή των εισιτηρίων για τους περιστασιακούς χρήστες και τους τουρίστες μπορεί να αυξηθεί», επεσήμανε μιλώντας στον Alpha 98,9 και πρόσθεσε ότι μετά την επιβολή του ΦΠΑ στα εισιτήρια το υπουργείο προσπαθεί να προστατεύσει τους τακτικούς χρήστες.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών μιλώντας σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό (Στο Κόκκινο), με αφορμή την ενέργεια της διοίκησης του ΟΑΣΑ να ζητήσει τη σύλληψη οδηγού που προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο πρόσφυγες σε ασφαλές καταφύγιο από τη βροχή.
Συγχαίροντας τον εργαζόμενο που πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε για τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ: «Αντί να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, ενημέρωσαν την αστυνομία για να συλλάβουν τον εργαζόμενο».
«Σε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του ΟΑΣΑ μιλούσε με την τρόικα και όχι με την κυβέρνηση. Αρνούνται να καταλάβουν ότι έχει αλλάξει η κυβέρνηση στη χώρα και υπάρχει πια μια άλλη αντίληψη για τους ανέργους, άλλη αντίληψη για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται χωρίς 'κεφαλοκηνυγούς', άλλη αντίληψη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και την αντιμετώπισή τους», συμπλήρωσε
«Προσπαθούν να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι είναι ακόμη εκεί, δε θέλουν να φύγουν και δε θέλουν να αλλάξουν πολιτική αντίληψη. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς, γιατί μέσα από αυτούς μπορείς να ασκήσεις πολιτική», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε:
«Την εβδομάδα μετά τα capital controls φάνηκε γιατί πρέπει να έχουμε δημόσιους οργανισμούς. Τότε οι δημόσιες συγκοινωνίες μετέφεραν δωρεάν τον κόσμο, τα ΕΛΤΑ μετέφεραν τις συντάξεις των ανθρώπων. Εμείς αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, να έχουμε δημόσιους φορείς με μια άλλη πολιτική, δίπλα στην κοινωνία».

Πηγή: newsdeast.gr