Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της ΠΕΣΟΣΕ, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Δ.Σ στην Θεσσαλονίκη.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

 Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 25/6/2015 ανοικτό ΔΣ της ΠΕΣΟΣΕ από ιδρύσεως της. Πιστοί στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις που υποσχεθήκαμε στους σταθμάρχες.

         Μας χαροποίησε το πλήθος των σταθμαρχών και μας έδωσε δύναμη για να συνεχίσουμε τον σκληρό αγώνα που έχουμε αναλάβει. Έγινε διεξοδική συζήτηση κατά την οποία αποφασίστηκαν επί εννέα παρευρισκομένων μελών του ΔΣ ομόφωνα τα εξής:
1)ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ οι οποίες είναι απαραίτητες και αναγκαίες που λόγω της εντατικοποίησης με την εξάντληση και την εξουθένωση των σταθμαρχών, φτάνοντας λόγω του στρες σε επίπεδα ώστε να έχουν δυσμενή αποτελέσματα  στην υγεία μας (εμφράγματα ακόμη και τραγικά συμβάντα όπως το τελευταίο).
2)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΥΔΙΚ και ένταξη της στην ΥΥΚΚΝΕ. Θεωρούμε απαραίτητη αυτή την προϋπόθεση για την ενοποίηση του κλάδου ώστε να επέλθει συσπείρωση και ενεργοποίηση των σταθμαρχών.
3)ΣΣΕ. Αν και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο συστατικό του Συνδικαλιστικού Κινήματος,  όμως οι παροχές που δίνουν οι Διοικήσεις είναι απαράδεκτες  γιατί δεν εμπεριέχουν  κανένα εκ των αιτημάτων μας. Ζητάμε ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους και να καταργεί το ενιαίο μισθολόγιο.
4)ΑΛΛΑΓΗ ΝΥΚΤΑΣ, επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς.
5)ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ-ΕΥΘΥΝΗΣ, λόγω της εξειδίκευσης και της επανιδίκευσης  αλλά και των πολλαπλών καθηκόντων –υποχρεώσεων και της υπευθυνότητας που έχουμε  έναντι της κυκλοφορίας.
6)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 25% ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ
7)ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 30% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
8)ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΣΟΣΕ