Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τι ζήτησαν οι συνταξιούχοι από τον υπουργό Yγείας Π.Κουρουμπλή.

 Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η συμμετοχή στα φάρμακα αλλά και ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ ήταν τα θέματα που έθεσαν οι συνταξιούχοι στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
 Η συνάντηση με τους Συλλόγους Συνταξιούχων έγινε στο υπουργείο Υγείας και η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.
 Οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον αρμόδιο υπουργό τα ζητήματα που τους απασχολούν, ξεκινώντας από τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται σχετικά με τις λίστες αναμονής των ραντεβού, για το οποίο ο Π.Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε πως μέσω των στοχευμένων προσλήψεων αλλά και του συντονισμού των ηλεκτρονικών συστημάτων και διαμέσου της ΗΔΙΚΑ η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
 Οι συνταξιούχοι πρότειναν στον υπουργό Υγείας μείωση του 25% της συμμετοχής τους στο φάρμακο όπως και την ανάγκη αποσαφήνισης των κριτηρίων αλλά και των παθήσεων που βάσει ιατρικής γνωμάτευσης χρήζουν λουτροθεραπείας.
 Ακόμη ζήτησαν από τον υπουργό να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τους από τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου φορέα.
 Ο Π.Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε πως αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα θα ληφθούν άμεσα όλες οι πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και της επίλυσης των όποιων αρρυθμιών υπάρχουν .

Πηγή: news.in.gr