Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επανέρχονται μηχανοδηγοί και τεχνικοί στον ΟΣΕ.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΕΣ

 Τροπολογία για την οικειοθελή επαναφορά στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσων εργαζομένων των κλάδων μηχανοδηγών και τεχνικού προσωπικού μεταφέρθηκαν ή μετατάχθηκαν εκουσίως ή αναγκαστικά σε άλλους φορείς του Δημοσίου δυνάμει του Νόμου 3891/2010, κατέθεσαν στο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης» 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.
Με την τροπολογία επιδιώκεται, όπως αναφέρεται η άρση «των καταστροφικών συνεπειών στο σιδηρόδρομο, που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για μέτρα που πάρθηκαν για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δήθεν του σιδηροδρομικού τομέα, μέσω της μεταφοράς του πλεονάζοντος προσωπικού των επιχειρήσεών του, και που στην πραγματικότητα απέβλεπαν στη συρρίκνωση και εντέλει διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».
  Όπως τονίζουν οι βουλευτές, «με τον Ν. 3891/2010 θεσπίστηκε η υποχρεωτική και εκούσια μετάταξη εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σήμερα 982 κενών οργανικών θέσεων στον ΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ και 419 κενών οργανικών θέσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα έλλειψης εργατικού δυναμικού εντοπίζονται στον κλάδο των μηχανοδηγών και του τεχνικού προσωπικού. Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι αυτοί στην πλειοψηφία τους κατείχαν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, υπηρετώντας σε κομβικές θέσεις και ειδικότητες, η μεταφορά τους σε άλλους φορείς του Δημοσίου δημιούργησε τεράστια προβλήματα υπολειτουργίας και περιορισμού του σιδηροδρομικού έργου, ενώ την ίδια στιγμή επέφερε την εντατικοποίηση της εργασίας για το εναπομείναν προσωπικό. Συντρέχει, συνεπώς, περίπτωση άμεσης ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την οικειοθελή επαναφορά στις υπηρεσίες τους των μεταταχθέντων υπαλλήλων που υπηρετούσαν στους κλάδους μηχανοδηγών και τεχνικού προσωπικού των ανωτέρω επιχειρήσεων, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι να προσφέρουν αμέσως τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαιτούνται, λόγω προϋπηρεσίας και πρότερης εμπειρίας και των ειδικών γνώσεων που κατέχουν».
  Στην τροπολογία προβλέπεται το σύνολο της διαδικασίας για την οικειοθελή επαναφορά του μεταταχθέντος προσωπικού».

eleftheria.gr